Beyaert Printing helemaal klaar voor de toekomst
Nieuws

Beyaert Printing helemaal klaar voor de toekomst

Met de zesde generatie aan het roer waait er een wind van vernieuwing doorheen Beyaert Printing. Zeker in het departement ‘verpakking’ beweegt er momenteel heel wat. Na een succesvolle vervanging van de lijmstraat en stanslijn, heeft de drukkerij uit Waregem nu ook geïnvesteerd in een state-of-the-art offset drukpers. Het resultaat? Een sterk verhoogde capaciteit, meer flexibiliteit en een duurzamer drukproces.

Gespecialiseerd in groot formaat offset drukwerk, digitale printprojecten en het bedrukken van verpakkingen geniet Beyaert Printing een solide reputatie in heel België. Ondanks de spanning in de markt gelooft het management in een toekomst waar groeicijfers centraal staan. “Vooral de afdeling ‘verpakking’ heeft nog heel wat extra potentieel”, vertelt CEO Alexander Lemayeur.

“Een goed ogende en aantrekkelijke verpakking blijft in fysieke winkels een enorm belangrijke verkoopstool. Daarnaast hecht de consument steeds meer belang aan duurzaamheid, waardoor steeds meer producenten – vooral in de voedingsnijverheid – zoeken naar kartonnen alternatieven voor hun kunststof verpakkingen. Zo lanceerde Coca-Cola onlangs in Oostenrijk een kartonnen clipsverpakking voor 75 cl-flessen. Het zal niet lang duren vooraleer ook de kleinere spelers deze trendsetters volgen. En voor deze bedrijven kunnen wij met Beyaert Printing een erg grote toegevoegde waarde bieden, want het bedrukken van vlak karton in een brede variëteit van uitvoeringen is een van onze specialiteiten.”

Het is een specialiteit waarin Beyaert Printing trouwens blijft investeren. “De technologie staat niet stil en opent deuren naar meer capaciteit, een hogere kwaliteit, een flexibelere service en duurzamer drukken”, legt Alexander Lemayeur uit. “Vandaar dat we twee jaar geleden beslisten om ons machinepark volledig te vernieuwen. Onlangs zetten we de kers op de taart met de implementatie van een KBA106 offset drukpers met een bereik van 750 x 1060 mm. Hiermee kunnen we perfect inspelen op de huidige, maar ook toekomstige noden van klanten in diverse sectoren, waaronder de drankenindustrie, de voedingsnijverheid, de farmaceutica,…

Niet alleen zullen we een nog betere kwaliteit kunnen leveren. Ook zullen we – dankzij de snellere omsteltijden – kleinere batches aankunnen. Bedrijven kunnen nu al vanaf een duizendtal doosjes bij ons terecht! Bovendien kunnen we onze – reeds minieme – leveringstermijnen verder reduceren. Interessant is dat de nieuwe machine minder papiervellen vereist om op kleur te komen.

Daarnaast is het energieverbruik drastisch afgenomen. Op die manier komen we dus eveneens tegemoet aan de groeiende vraag naar duurzamer drukken.

Kortom, we zijn helemaal klaar voor een toekomst die zich wellicht ook in Noord-Frankrijk en Nederland zal afspelen. Dankzij de grotere capaciteit kunnen we immers geografisch ons afzetgebied uitbreiden. Trouwens, in 2024 blijven we verdergaan met onze investeringsronde. Zo introduceren we in april volgend jaar een nieuwe KBA 164 (sheetsize 1200x1640 mm) om ons ook in de markt van het groot formaat drukwerk steviger te positioneren.”

Artikel 002

De afdeling 'verpakking' van Beyaert Printing

Beyaert Printing wist zich doorheen de jaren te specialiseren in het bedrukken van een uitgebreid aanbod van verpakkingen, zoals bierclips, draagmandjes en glasdoosjes voor de drankensector. Ook tal van productverpakkingen, sleeves, wikkels… behoren tot de mogelijkheden. Telkens is er keuze tussen automatische bodems of klassieke langsnaadverlijming als afwerking.

Wenst u drukwerk op maat?

Beyaert Printing beheerst alle toepassingen van offset drukwerk en werkt af volgens uw wensen